CORDYCEPS SINENSIS. Ιδιότητες στην κόπωση - εξάντληση - στρες.Ενάντια στις μολυσματικές ασθένειες

Ιατρική ΑΠΟΨΗ
CORDYCEPS SINENSIS. Ιδιότητες στην κόπωση - εξάντληση - στρες.

To CORDYCEPS ταξινομείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως τονωτικό που τρέφει τη δομή (Yin) και ενισχύει τη λειτουργία (Yang).
Οι "θρεπτικές" ιδιότητες του CORDYCEPS είναι η αντιοξειδωτική του δράση και η επίδραση του στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το CORDYCEPS διεγείρει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, όταν είναι εξασθενημένο ή απαιτεί πρόσθετη υποστήριξη
(ενάντια στις μολυσματικές ασθένειες, γήρανση, καρκίνο)
και αναστέλλει και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν είναι υπερδραστήριo (χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις - κολλαγονοπάθειες)
ή εκτός ισορροπίας (άγχος, αλλεργίες, αυτοάνοσα νοσήματα). Αυτό οφείλεται στην κορυφαία "προσαρμογόνο" δράση του.

Ο ενισχυτικός ρόλος του CORDYCEPS εκφράζεται με την αύξηση της παραγωγής κυτταρικής (μιτοχονδριακής) ενέργειας και εν μέρει από τη μείωση του οξειδωτικού στρες και τη βελτίωση του μεταβολισμού της γλυκόζης.
Αρκετές μελέτες σε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μία ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο (placebo) μελέτη σε ηλικιωμένα άτομα με χρόνια κόπωση, επιβεβαίωσε ότι το CORDYCEPS αυξάνει τη ζωτικότητα.

Συμπτώματα όπως κόπωση, δυσανεξία στο κρύο, ζάλη, εμβοές ώτων και προβλήματα μνήμης μειώθηκαν σημαντικά με τη χρήση του CORDYCEPS, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.
Σε μια άλλη ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη με υγιείς ηλικιωμένους, η αντοχή και η μέγιστη χωρητικότητα οξυγόνου του πνεύμονα αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια άσκησης (ποδηλασία σε στατικό ποδήλατο) μετά τη χρήση του CORDYCEPS.
Σε μία Αλλη δοκιμή ποντίκια αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν έως ότου εξαντληθεί τελείως η αντοχή τους, Χρησιμοποιήθηκε ως συμπλήρωμα διατροφής ένα ζεστό εκχύλισμα με CORDYCEPS SINENSIS (πλούσιο σε πολυσακχαρίτες) ικανό να αυξήσει σημαντικά την αντοχή και να μειώσει την κούραση, εν μέρει βελτιώνοντας την ανοχή στο στρες.

Η οξεία κατάσταση στρες προκάλεσε στα ποντίκια ελέγχου (που δεν πήραν Cordyceps) αυξανόμενη πίεση στα επινεφρίδια και μείωση του μεγέθους του ήπατος, της σπλήνας, και μείωση της θυμικής και θυρεοειδικής λειτουργίας. Στα ζώα που έλαβαν εκχύλισμα cordyceps, καμία αλλοίωση δεν καταμετρήθηκε στην κλίμακα του άγχους αλλά και στο βάρος αυτών των οργάνων. Με άλλα λόγια, παρά το απίστευτο άγχος στο οποίο υποβλήθηκαν τα ποντίκια όταν αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν, δεν αντέδρασαν αρνητικά και αυτό λόγω της λήψης του CORDYCEPS.

Εν κατακλείδι το CORDYCEPS βοηθά σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό στη βελτίωση της παραγωγής ενέργειας, στην προστασία από το οξειδωτικό στρες, στην ανοσορύθμιση και στην καταπολέμηση του άγχους αλλά και στην καθυστέρηση της διαδικασίας της γήρανσης.
Το φυσικό cordyceps χρειάζεται περίπου έξι έτη για να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του, ενώ η συλλογή του είναι πραγματικά περίπλοκη και κουραστική.

Στην DXN επιλέγονται τα πιο αγνά είδη Cordycepts, καλλιεργούνται βιολογικά κάτω από αυστηρό έλεγχο ποιότητας και δοκιμών και τελικά καταλήγουμε σε δύο μορφές:
Α) To DXN Cordyceps: 100% βιολογικό Cordycepts Sinesis σε μορφή κάψουλας, σε συσκευασία 60 κάψουλες (Χ450mg)
Β) Το DXN Cordypine: Πρόκειται για μίξη από ποιοτικά μανιτάρια cordyceps με χυμό ανανά που έχει υποστεί φυσική ζύμωση. Συμπυκνωμένος χυμός σε συσκευασία 285 ml ή 700 ml.
To DXN Cordyceps Capsule αποτελείται από 100% Cordyceps sinesis. Περιέχει σε αφθονία θρεπτικά συστατικά και έχει βιοενεργή σύνθεση. Περιέχει κορντισεπτικό οξύ, κορδυσεπίνη, αμινοξέα, γλουταμικό οξύ, πολυσακχαρίτες, B12 και πολλά άλλα. Το DXN Cordyceps Capsule είναι ένα πολύτιμο εφόδιο στη διατροφή σας και βοηθά στην ενίσχυση της αντοχής και της σωματικής δύναμης.
CORD.=Αρ.Πρ.Γν.ΕΟΦ 24073/12-04-12
CORDYCEPS SINENSIS. Ιδιότητες στην κόπωση - εξάντληση - στρες.Ενάντια στις μολυσματικές ασθένειες CORDYCEPS SINENSIS. Ιδιότητες στην κόπωση - εξάντληση - στρες.Ενάντια στις μολυσματικές ασθένειες Reviewed by Unknown on 8:21:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή περιεχομένου της παρούσας ιστοσελίδας . Νόμος 2121/. Από το Blogger.