Δραστικα Συστατικα Του Μανιταριου Γανοδερμα(ganoderma) Kαι Ποσο Σημαντικο Ειναι Το Οργανικο Γερμανιο Στο Γανοδερμα.

Σήμερα, με την τεχνολογία να έχει προχωρήσει, οι γιατροί και οι ερευνητές έχουν μεγαλύτερη κατανόηση για τα βασικά χημικά συστατικά του Ganoderma Lucidum. Μερικά από αυτά είναι:
Στερεοχημικός τύπος του Οργ.Γερμανίου    
Αυτό το σπάνιο μεταλλικό στοιχείο βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την εξάλειψη της κόπωσης, την ενίσχυση της ενέργειας, την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αποβολή των τοξινών.
·Superoxide Dismutase (SOD) Ένζυμο που δρα αντιοξειδωτικά (εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες Ο2) και αντιγηραντικά. Επιβραδύνει την γήρανση των κυττάρων και τα αναζωογονεί.
·Πολυσακχαρίτες
Μειώνουν αποτελεσματικά τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, εξουδετερώνουν τα λίπη, ισχυροποιούν το αμυντικό σύστημα και καταστέλλουν τα καρκινικά κύτταρα.
·Τριτερπένες 
Ονομάζονται επίσης και οξέα του Lingzhi. Βελτιώνουν τη γαστρεντερική λειτουργία, είναι αντιφλεγμονώδεις και αντι-αλλεργικές,ενώ έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες
·Μονοφωσφορική Αδενοσίνη (AMP) Διαλύει τους θρόμβους και απομακρύνει την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων. Άριστη για τη βελτίωση καταστάσεων υπέρτασης, εγκεφαλικού, στεφανιαίας νόσου και μουδιάσματος. 
Όπως βλέπετε, κάθε δραστικό συστατικό που αναφέρθηκε έχει αρκετές διαφορετικές επωφελείς δράσεις, υποστηρίζοντας τις σωματικές λειτουργίες και βελτιώνοντας την κατάσταση της υγείας μας. Όμως, Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  αυτών των ουσιών μέσα στο Γανόδερμα, του δίνει τις εκπληκτικές θεραπευτικές του ιδιότητες. 
Το Γανόδερμα επίσης περιέχει αρκετά μεταλλικά στοιχεία, όλα απαραίτητα στον οργανισμό μας, σε υπολογίσιμες συγκεντρώσεις, π.χ. :
Κάλιο (K), Μαγνήσιο (Mg), Ασβέστιο (Ca), Νάτριο (Na), Μαγγάνιο (Mn),  Σίδηρο (Fe), Ψευδάργυρο (Zn) .
Τι δίνει στο Γανόδερμα τόση Ιατρική αξία; Το ότι περιέχει Οργανικό Γερμάνιο (GE – 132) σε μεγάλη συγκέντρωση. Αυτό το σπάνιο μεταλλικό στοιχείο χαρίζει στο Γανόδερμα μερικές από τις σημαντικότερες θεραπευτικές του ιδιότητες.Τι είναι το Γερμάνιο;Ο Γερμανός χημικός Winkler ανακάλυψε αυτό το μέταλλο το 1886 και το ονόμασε Γερμάνιο προς τιμήν της πατρίδας του. Την ύπαρξη και τις βασικές ιδιότητες του Γερμανίου, που είχε ονομάσει eka-silicon, είχε προβλέψει νωρίτερα ο Ρώσος χημικός Mendeleev ο οποίος κατάρτισε τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων. Το Γερμάνιο βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε τροφές, σε αποθέσεις άνθρακα και στον φλοιό της Γης.Στην καθαρή μεταλλική του μορφή, η βιομηχανία των ηλεκτρονικών το χρησιμοποιεί επειδή είναι ημιαγωγός. Βιολογικά, προκαλεί ηλεκτρικούς παλμούς σε κυτταρικό επίπεδο και καταλύει το Οξυγόνο. 
Τι είναι το Οργανικό Γερμάνιο;Το οργανικό Γερμάνιο είναι μία οργανική ένωση (δηλαδή έχει σαν βάση τον άνθρακα) που περιέχει το Γερμάνιο. Ο μοριακός τύπος του Οργανικού Γερμανίου (Ge - 132) είναι : (GeCH2CH2COOH)2O3. Όταν απομονωθεί είναι σε στερεή μορφή και συνήθως μπορεί να βρεθεί σαν λευκή σκόνη.
Μέσα στο ανθρώπινο σώμα, το Οργανικό Γερμάνιο μπορεί:
Να ισχυροποιήσει το Ανοσοποιητικό σύστημα
Να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος
Να προσδώσει πολλή ενέργεια στο σώμα
Να αποβάλλει τις τοξίνες, ειδικά τα βαρέα μέταλλα όπως τον Υδράργυρο και το Μόλυβδο.
Μαζί με τους Πολυσακχαρίτες, το Οργανικό Γερμάνιο είναι το βασικό στοιχείο με το οποίο το Γανόδερμα έχει τη δυνατότητα να πολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα. Αυξάνει την ικανότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο μέχρι και 150% έως 200% περισσότερο. Η Αυξημένη παροχή οξυγόνου τρέφει τα κύτταρα του σώματος και ελέγχει τα καρκινικά κύτταρα.Η Betty Kamen, Ph.D., γράφει στο βιβλίο της "Germanium - A New Approach to Immunity" (Γερμάνιο-μια νέα προσέγγιση στην Ανοσοποίηση)
Το Οργανικό Γερμάνιο ως Προσαρμογόνο
"Όταν τα καρκινικά κύτταρα εκτίθενται απευθείας σε έναν χημειοθεραπευτικό παράγοντα σε δοκιμαστικό σωλήνα, τα κύτταρα καταστρέφονται. Όταν τα καρκινικά κύτταρα εκτίθενται σε Οργανικό Γερμάνιο σε δοκιμαστικό σωλήνα, τα κύτταρα δεν επιδεικνύουν καμία αλλαγή - το Γερμάνιο μοιάζει σχετικά αναποτελεσματικό. Παρόλα αυτά, διεγείρει τις άμυνες κατά του καρκίνου. Αν και δεν θεραπεύει, φαίνεται ότι ενισχύει την μεταβολική ικανότητα του οργανισμού σας για να θεραπευτεί. Στην περίπτωση του καρκίνου, δεν σκοτώνει τα κύτταρα. Όμως, διεγείρει τις άμυνες του ανοσοποιητικού σας ώστε να παράγουν εκείνες τις ουσίες οι οποίες με τη σειρά τους θα επιτεθούν και θα καταστρέψουν τον εχθρό. 
Ανάμεσα στις λειτουργίες του είναι η ικανότητά του να πυροδοτεί την παραγωγή και την αποτελεσματικότητα της δράσης των κυττάρων-φονέων (Νaural Killer cells).Oι ουσίες που υποβοηθούν την ομαλοποίηση των σωματικών λειτουργιών με έμμεσο τρόπο είναι γνωστές ως προσαρμογόνα (adaptogens). Ένα προσαρμογόνο χαρακτηρίζεται από την έλλειψη τοξικότητας και συγκεκριμένης επίδρασης, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε στρες (σωματικό,συναισθηματικό ή χημικό).Το συγκεκριμένο προσαρμογόνο έχει αναφερθεί ότι εξομαλύνει τις τιμές οξύτητας/αλκαλικότητας του οργανισμού, τις καμπύλες γλυκόζης, τα επίπεδα χοληστερόλης και τις τιμές της πίεσης του αίματος
Πού μπορεί να βρεθεί το Γερμάνιο; έχετε ακούσει ποτέ ότι το σκόρδο είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία; Άλλες τροφές ή συμπληρώματα που μας βοηθούν είναι η αλόη, το τζιν-σενγκ το νεροκάρδαμο κ.α. Γνωρίζετε όμως τι κοινό έχουν αυτά τα αρχαία γιατρικά της φύσης; Ναι, όλα περιέχουν Γερμάνιο! Απλά διαφέρουν μεταξύ τους στην περιεκτικότητα σε Γερμάνιο.
Το Γανόδερμα (ganoderma Lucidum)είναι το πλουσιότερο φυτό σε Οργανικό Γερμάνιο.!
Για να επωφεληθείτε από το φυσικό Οργανικό Γερμάνιο, πρέπει να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει εκχύλισμα από Γανόδερμα υψηλής ποιότητας.

Φυσικά, δεν είναι όλα τα Μανιτάρια Γανόδερμα το ίδιο. Οι διαφορετικές μέθοδοι καλλιέργειας αποδίδουν διαφορετικής ποιότητας μανιτάρια, με διαφορετικές συγκεντρώσεις σε ωφέλιμα συστατικά. Η DXN είναι η πρώτη παραγωγός στον κόσμο, με πιστοποιήσεις ποιότητας(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ISO και διαθέτει τη μόνη φάρμα στη Μαλαισία με προδιαγραφές bio plantation.

Πηγές για γανόδερμα από το internet:
 http://www.cancermonthly.com/iNP/view.asp?ID=292 

http://www.cancermonthly.com/iNP/view.asp?ID=245 

http://www.emedi.gr/427/ganoderma-kai-prolhpsh-astheneiwn

http://www.integrativepractitioner.com/article_ektid14916.aspx

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=ganoderma%20lucidum

http://www.cancure.org/ganoderma.htm
ganoderma,γανοδερμα
ganoderma,γανοδερμαGANODERMA-ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δραστικα Συστατικα Του Μανιταριου Γανοδερμα(ganoderma) Kαι Ποσο Σημαντικο Ειναι Το Οργανικο Γερμανιο Στο Γανοδερμα. Δραστικα Συστατικα Του Μανιταριου Γανοδερμα(ganoderma) Kαι Ποσο Σημαντικο Ειναι Το Οργανικο Γερμανιο Στο Γανοδερμα. Reviewed by ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ DXN on 10:51:00 π.μ. Rating: 5

2 σχόλια:

 1. It must add value to the internet, and part of that is to be both timely and interesting!
  Great article, thanks for the share!
  ganoderma,γανοδερμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ganoderma,γανοδερμα

  It must add value to the internet, and part of that is to be both timely and interesting!
  Great article, thanks for the share!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή περιεχομένου της παρούσας ιστοσελίδας . Νόμος 2121/. Από το Blogger.